Ullgarner i alla möjliga färger och former.

Jag är en riktig garnälskare, det kan jag inte förneka. Det är nästan så att jag inte vill veta hur många tusenlappar som gått åt till att köpa garn i olika material, färger och kvaliteter. Jag skojar inte när jag säger att jag har garner hemma i alla regnbågens färger och tjocklekar. Speciellt förtjust är jag också i ullgarner. Vilket man nog märker om man börjar gräva i mitt sortiment av garn. De allra flesta är nämligen av ull, i olika tjocklekar från mina tunna vävgarner till de allra tjockaste skobandsgarnerna.
 
Nu på sistone försöker jag också hålla nån slags ordning på garnerna, så jag inte behöver trassla ut en stor härva när jag vill använda några. Just nu ligger de sorterade i olika tygkassar, där virkgarnerna ligger i sin kasse och vävgarnerna i en annan. Skobandsgarnerna däremot, de ligger hyfsat ihopsamlade ovanpå min byrå just nu. Jag håller fortfarande på att fundera på var de ska vara, för de börjar nästan vara för många för ligga kvar där.
Bandvävning Skobandsläggning Ullgarn
0 kommentarer

Till slut tid för en sväng ut på vintermarknaden

Tredje och sista dagen av Jokkmokks vintermarknad, och först idag så har jag haft tillräckligt mycket tid över till att faktiskt gå runt på själva marknaden. Jag har nämligen haft fullt upp på jobbet med allt vad det innebär, och bara haft tid över till att gå runt och kolla inne på Samernas utbildningscentrum. Skolan ligger granne med jobbet, så det ligger nära och bra.
 
I alla fall, det som jag har kunnat se hittills är helt klart sevärt, speciellt andraårselevernas utställning. Snyggare och mer välgjorda saker får man nog söka efter. Sen så hittade jag, som vanligt, en massa snygga silversmycken som jag tyvärr inte har råd med nere i källaren. Det jag har kunnat fynda hittills är ett helt, garvat renskinn som jag ska ha till skobanden. 
Jokkmokk Jokkmokks vintermarknad Lulesamiska skoband Renskinn Samiskt hantverk Skobandsläggning
0 kommentarer